2014. november 14., péntek

Az állam én vagyok





Leesik az állam



Somogyi Zoltán facebook bejegyzése


Az államnak meg kell vásárolnia a külföldi bankokat, aztán oda kell adnia magyar tulajdonosoknak. Ezt mondta ma Magyarország miniszterelnöke.


Érted, ugye? A miniszterelnököd, mint máskor is, most is őszintén elmondja, mire készül: az adódból, azaz a pénzedből bankot vesz, majd odaadja a barátoknak, akik aztán dönthetnek, hogy kiket is finansziroznak, a te betéteidből.



Részlet O.V. mai rádióintejújából, a hvg.hu tolmácsolásában:

A devizahiteles ügyekben azt mondta Orbán, hogy az elmúlt évek legnagyobb sikerének tartja, hogy tudták tartani, amit vállaltak: hogy eléri, hogy a törlesztőrészletek érezhetően csökkenni fognak, és 25-30 százalékkal csökkennek majd. Azt is ígérte, hogy méltányos lesz a forinthiteleseknek, valamint azt is, hogy nem engedik, hogy még egyszer ez az emberekkel megtörténjen, ez a fair bankokról szóló törvény. "Én úgy számoltam, hogy ezermilliárd forintot fogok elvenni a bankoktól" – mondta Orbán, aki szerint a célt elérték. Tárgyalunk külföldi kézben lévő bankok megvásárlásáról, és túlteljesíthetjük azt a vállalásunkat, hogy olyan pénzügyi rendszert hozunk létre, ahol a bankok 50 százaléka magyar kézben van, és ezt már meg is haladtuk, és lesz erős, magyar kézben lévő bankrendszer - mondta Orbán, aki szerint az állam nem tervez hosszú távon. Nem akarnak állami tulajdonban lévő nagy bankszektort, ezeket a bankokat magyar üzletemberek számára valamilyen konstrukcióval, például a tőzsde révén elérhetővé kell tenni – mondta Orbán, aki nem volt hajlandó megerősíteni, hogy a Budapest Bank lenne a következő kiszemelt bank.
_________________________________________________________________________
Fotó: mti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése