2014. november 20., csütörtök

Állatfarm



Marhák? Disznók!



"A magyar nemzetgazdaság egyik húzóágazatának nevezte a mezőgazdaságot Orbán Viktor ma Fejér megyében, állattartó telepek átadásán – írja az MTI, ami szerint a miniszterelnök először Felcsúton vett részt Flier János vállalkozó marhatelepének avatóján. A beruházást az Európai Unió és a kormány 430 millió forinttal támogatta.

Majd átment arrafelé, ahol gyerekkorában az erdőből kimerészkedő őz legelte le a kertből a borsót, és a kormányfő egy fürdőszoba nélküli vályogházban felnőtt: Orbán Viktor Alcsútdoboz mellett, a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének átadásán is járt. A cég tulajdonosa Felcsút fideszes polgármestere, a Puskás Akadémia vezetője, a gázszerelőből lett milliárdos, Mészáros Lőrinc." -írja a 444.hu.


Néhány hozzászólás:

- Elnézést kérek, Kegyelmes Miniszterelnök Uram, nem tudná most az egyszer megállni, hogy ne Ön avassa fel a vagyonkezelő strómanja legújabb hűbérbirtokát a nyilvánosság előtt, az Ön jobbágyai szeme láttára?
- Nem.

Az új Audi átadásakor, szintén a mezőgazdaság volt a húzóágazat?

Flier Jánosról nemténybeli nemalapok, nembizonyítékok és nemkonkrétumok:
"Flier János eredeti szakmája szerint autóvillamossági szerelő, vállalkozó, közvetlen befolyású korábbi szerepvállalással az első Orbán-kormány által
privatizált 12 állami gazdaság egyikében, a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság
(HKG) Rt-ben (1999-től előbb a HKG igazgatósági tagja, majd 2001-ben Bognár Sándor vezérigazgatóval – akitől Lévai Anikó még abban az évben első 50 hektáros felcsúti földjét vásárolta - a gazdaságot privatizálta). Ő - helyi információk és sajtóértesülések szerint - a miniszterelnök feleségének bicskei földtulajdonos-társa, földjeinek művelője. Annak idején a polgári körök szervezője, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia egyik fő támogatója. Felesége a helyi Fidesz elnöke, a 2010-es önkormányzati választásokon a FIDESZ-KDNP polgármester-jelöltje, aki csak néhány szavazattal maradt alul riválisával, az akkor polgármesterré választott, majd 2011-ben megbuktatott Varga Györggyel szemben. Flier János és családtagjai Felcsúton az eddig bérbe adott terület 60 %-át, Száron Mészáros Jánossal megosztozva az eddig kihirdetett terület 1/3-ának bérleti jogát, továbbá – a Csákvári Z.Rt. főrészvényes vezetőjével valamint a Mészáros érdekeltség Búzakalász 66 Kft-vel megosztozva - Óbarok kihirdetett területeinek 1/3-át, 6 bérleti szerződéssel összesen 319 ha - 7.929 AK értékű - területet szereztek meg, ami a VM által hangoztatott 20 ha-os országos átlag 16-szorosa!"
Kérem oszoljanak, van itt kérem valami nemlátnivaló!
(forrás: Ángyán József tanulmánya)

"egyenesen rémisztő, hogy Orbán Viktor egymás után két olyan vállalkozó telephelyét avatta fel, akikről nem csak a helyiek gondolják úgy, hogy végső soron az Orbán család vagyonát kezelik. Márpedig ha ez a nem légből kapottnak tetsző népi hiedelem igaz, akkor most az történt, hogy Magyarország miniszterelnöke nem tudta fékezni magát, és minden józan megfontolást félretéve, szolgái körében saját magának adta át a marha- és mangalicatelepet.
Ez a gátlástalanság és szemérmetlenség pedig még sötétebb idők beköszöntét jelzi."
___________________________________________________________________________
Forrás és fotó: 444.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése