2014. november 5., szerda

NAVon VIDÁZZ!





Hazudtak reggel, délben és este

Navon hazudtak. Nem kicsit, navon...


A NAV-elnök azt állította mai interjújában, egy kormánytagot is tájékoztatott közvetlenül a kitiltása után, a kormány viszont végig úgy kommunikált, mint aki döbbenten áll a tények előtt. 
Tehát vagy Vida Ildikó, vagy a kormány nem mond igazat.


– Amikor a levelet elolvasta, az abban foglaltakat jelezte a kormánynak? 
– Igen, egy illetékesnek jeleztem.
– Kinek? 
– Mindegy a név, a lényeg, hogy a kormány tudott az ügyről.

A kitiltási botrány egyik jellegzetessége, hogy nyilvánvaló hazugságoktól hemzseg. A kormány a botrány kirobbanása óta következetesen állította, hogy nem tudja, kiket tiltott ki az Egyesült Államok a korrupcióra hivatkozva.  Az, hogy erről a kormánynak lövése sem lehet, azért is életszerűtlen, mert az Orbán-kormány egyik jellemzője, hogy rendkívül centralizált, ráadásul a polgári hírszerzésért felelős Információs Hivatal is Orbán jobbkezének, Lázár Jánosnak az irányítása alatt van. Nem hihető, hogy ha Orbán Viktor vagy Lázár János tudni szeretné, kik a kitiltottak, akkor ezt ne tudná meg egy perc alatt, függetlenül attól, hogy az amerikaiak elárulják-e nekik vagy sem.

„Vida Ildikó NAV elnök elismerte, hogy kitiltották az USA-ból. Köszönjük, ezt eddig is tudtuk. De most, hogy már hivatalosan is elismerte, tegye meg a jogállamban elvárható kötelező lépést, hogy azonnal lemond! És nem csak ö, hanem azok a felettesei is a kormányban, akik tudtak erről, és felügyelik a NAV-ot. Igen, Varga Mihály, Ön, és kollégája, Lázár János!”

Ha Vida Ildikó vezető közhivatalnokként a kitiltásáról való tudomásszerzés után nem közölte azonnal ezt a tényt a kormányzati feletteseivel, akkor fel kell menteni. Ezzel ugyanis röhejessé tette a kormány tagjait és súlyosan sértette az adóhatóság tekintélyét. Ha megtette – Vida Ildikó azt állítja, hogy valakinek azonnal elmondta –, akkor viszont azoknak kell erről elszámolniuk a nyilvánosság előtt, akik az információt eddig visszatartották.

Akár egyik, akár másik történt, a lehető legnagyobb hiba ilyen hosszú ideig sumákolni. Az egyetlen járható út az lett volna, hogy egy napon belül kiállnak a nyilvánosság elé, közlik a tényeket és levonják az ebből fakadó konzekvenciákat. Ha ugyanis ezt hetekig nem teszik, akkor azt a gyanút erősítik, hogy van mit takargatniuk, megalapozott lehet az amerikai döntés.

Orbán Viktor az utóbbi 25 évnek nemcsak általában a legkárosabb, de a mítoszi buborék ellenére, amit köré fújtak, a legkevésbé hozzáértő kormányfője. Nem kell mondanom, mennyire alacsony színvonalon vegetált Gyurcsány: nos, mostanra már világos kellene lennie mindenki számára, aki veszi a fáradságot, hogy jó polgárhoz méltóan lelkiismeretesen tájékozódjon a sokszor szájra vett nemzet ügyeiben, hogy Orbán valójában semmihez sem ért a hatalmi rendszer gátlástalan kiépítésén kívül, és ehhez a "szakértelemhez" is a gátlástalansága nyitotta meg az utat. Alkotni, építeni, gondot viselni a rábízott közösségre, lelkiismerettel és becsülettel dolgozni képtelen. A kormányzati teljesítménye ennek következtében értékelhetetlen, nincs. Az ember maga az inkompetencia. Ostobák, sarlatánok és politikai bűnözők seregét vezeti gigantikus társadalmi költséggel.



________________________________________________________________
Forrás és fotó: Számít ez? Jogállamban talán. Itt viszont adózz és kuss! Vagy inkább fuss!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése