2013. szeptember 12., csütörtök

Senkiházi



Ultimátum



Múlt héten a Dunakanyarban három napon át nyakig merült fekáliába gyógyvízbe a Fidesz. Annyi ideig, amíg egy igazi paraszt- vagy cigánylagzi tart. Mi történt Visegrádon? Egy politikai tömörülés és vazallus szatelitpártja tartott frakcióülést a hatalmas welness-hotel kombinátban.

Rogán Tóni a párt nevében ultimátumot adott – azaz ismét hadat üzent- a bankoknak. Felszólította őket, hogy „november elsejéig a devizahitelek hibáit javítsák ki, a szerződéseket pedig módosítsák az ügyfelek javára”.  Ha a bankok ezt nem teszik meg, akkor a kormány megteszi a szükséges lépéseket.

Honnan veszi a bátorságot ez az Orbán félkegyelméből felkapaszkodott alak, hogy megzsarolja a magyar gazdaságot életben tartó és működtető bankrendszert? Ki az a rogánantal, hogy dél-amerikai diktátorokat megszégyenítő módon feltételeket szabjon olyan pénzintézeteknek, amiknek semmi közük sincs a FideSS-hez!? Egy magánjogi szerződésbe milyen alapon ugat bele egy párt frakciója és dr. Ötker? Ez legalább olyan jogellenes tahóság, mintha engem szólítana fel arra, hogy ne tegyem be a lábam az általa kormányzott V. kerületbe. Hasonló ahhoz, amit Illés államtitkár mondott sok egyéb baromsággal együtt Szél Bernadettnek a Fővárosi Nagycirkuszban parlamentben: „a miniszterelnök úr nevét ne vegye szájára”!
Ő érdemi válasz helyett a kérdést feltevő képviselőnő értelmi képességéről és pártja tízparancsolatának legfontosabb tételéről hablatyolt. Ilyen alakításért a cirkuszi bohócok kilöknék maguk közül a porondról. 

Most, hogy az iskolákban kötelező az erkölcstan, javaslom ezeknek a uraknak suttyóknak, hogy látogassanak el néhány tanórára! De leginkább fogják be! Diktátor hajlamú vezérükkel együtt, aki a közszolgálatinak csúfolt rádióban péntek reggel a bankok erkölcsi kötelességének nevezte, hogy úgy módosítsák a devizahitel-szerződéseket, hogy az adósok ne járjanak rosszul.
  
Ennek az elképesztően buta, populista zagyvaságnak nincs jogi alapja. Erkölcsi sem, de most újra előveszik azt a jól bevált cinkelt kártyát, amivel már nyertek egy választást 1998-ban. Mint ismert Tocsik Mártán sem talált jogi fogást a bíróság. Vagyonelkobzásának indoka az volt, hogy szerződése jóerkölcsbe ütközik. Orbán mondatai a bankok elleni uszításként értelmezhetők és felelősség áthárításként. Továbbá bűnbak képzésként, amiben az egész fidesz frakció jeleskedik.
  
Ha már tahóság: Harrach kédéenpés nagymagyarbunkó is beülhetne néhány nyelvtanórára hoffman meséit hallgatni! „Az adókedvezményt, ami eddig a családoknak járt, most kiterjesszük…”  …mondja ezt az a katolikus  hittudományi akadémiát végzett teológus, egykori miniszter -jelenleg megélhetési- politikus, aki állítása szerint társalgási szinten beszél németül. Magyarul legfeljebb úgy, mint egy hajdani „tészcsés kocsis”. Láthassuk, halhassuk...

_________________________________________________
Fotó: origo.hu; hirado.hu; diosdifidesz.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése