2013. szeptember 20., péntek

Parasztvakítás




A közművagyon újraelosztása




„Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy 2014 a rezsiharc éve lesz” – mondta a mini szterelnök Kötcsén. Navazze, újabb háború? Az előzőt éppen elvesztettük, oszt újra indulhatunk  a csatába? Határidő előtt sikeresen visszafizettük az IMF hitelt, de azonnal elkezdtük a dollárkötvény kibocsátást, amiért legalább kétszeres a kamatot kell fizetnünk. 2010-ben még azt mondta, hogy

2014 a gyarapodás éve lesz. Nincs itt ellentmondás, hiszen háborúban tudnak igazán gyarapodni a hadiszállítók. A többiek meg nézegessék közműszámláikat! Akinek azonos fogyasztás mellett kisebb összeg szerepel a kivonaton mint a három évvel korábbin, az kap egy NDK turmixgépet. Igen, a kivehető ajtós változatot.

  
Rezsiharc és parasztvakítás. Ennek sztahanovistája élharcosa a munkásosztály egykori fellegvárának, Csepel jóarcú polgármestere. „Mindenkorra le kell zárnunk azt a korszakot, amelyben nyerészkedni tudtak az energiaszolgáltatók az embereken" – mondta a kormányfő néhány napja. Ma a Kossuth közrádióban MR1 rádiókanálison már a közműcégek államosításáról, köztulajdonba vételéről beszélt.


A cél teljesen világos és nyilvánvaló. Saját pártkatonáik irányításával ezeket a vállalatokat lenullázzák, majd közpénzből konszolidálják, miközben a tulajdonjogot privatizációs technikával átjátsszák a haveri körnek. Pofátlanul megemelik a szolgáltatások díjait, de akkor már úgysem ők lesznek kormányon. Hatalmon viszont igen, mert az összes jelentős céget birtokolják, de az állami vállalatok és közintézmények kulcspozícióiban is a saját elkötelezett híveik ülnek majd. Mint most is.

Orbán szerint idén télen is biztosítanak majd – a zömében állami erdőkből kitermelt – szociális tűzifát a piaci ár alatt, az önkormányzatokon keresztül. Zömében állami erdőből? Ezek szerint bevezetik a tűzifa hatósági árat amit a Fidesz frakció követel?

Tiborczék (Orbán veje) már dolgoznak az ügyön. A

szomszéd tulajdonában lévő Natura 2000, azaz európai közösségi jelentőségű természetvédelmi rendeltetésű területről lopták, szállították a fát hetekenkeresztül. Ezt Orbán Ráhel esküvői fotója is bizonyítja, ahol a faszállító (jó ez így?) traktoron pózol ifjú favágó férjével.

Viktátorrádióban folytatta a porhintést. Hintette a szénport: „szeretném, ha kisebb szénbányák nyílnának meg, készülődünk egy váratlan tettre”…  Ez így önmagában is egy idióta mondat, különösen annak ismeretében, hogy az most zárták be az utolsó mélyművelésű szénbányát az oroszlányi Márkushegyen. Miről beszél ez?

Rezsiharc. Orbánnak ellenség kell. Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy kevés neki. Harcol a multik ellen, az IMF ellen –aminek tagállama vagyunk-, sőt hadat üzent szövetségesünknek az Európai Uniónak is.  De lő mindenre, ami mozog. A médiára, a bankokra, bíróságokra és most a közműcégekre.

Erőt akar sugározni, de ezzel a pökhendi, dölyfös magatartással csak a saját gyengeségeit leplezi. A hadvezér szavát háborúban csak főbelövés terhe mellett lehet megkérdőjelezni. A narancsos parancsot teljesíteni kell. Ez biztosítja számára az átmeneti hatalmat. De csak addig, amíg szét nem reped valagán a tábornoki nadrág és bohózatba fullad a szánalmas cervantesi szélmalomharc.

A háborút katonákra kell bízni. Nem olyanokra, mint a jelenlegi honvédelmi miniszter. Csütörtöki autóbalesetéről a tudósítások azt írták, vétlen volt. Hát hogyne, hiszen csak egy láthatósági mellényt viselő fiatalember integetett nekik az út közepén, hogy álljanak meg, ne menjenek tovább. Röpke pillantásnál többet nem ér egy mitugrász a nagy nemzeti rezsicsökevény falusi fórumára kéklámpás megkülönböztető jelzéssel száguldó öntelt politikusnak.

A világtörténelemben számtalan hadvezér van, aki éppen azért bukott el, mert hatalmi gőgjéből adódóan a fától nem látta az erdőt. Erre a listára már bejelentkezett az újabb mininapóleon, csak idő kérdése mikor vésik fel (csúti) nevét a dicsőségtáblára.



Frissítés
2013.09.21.


Polt Péter legfőbb ügyészhez fordul a Népszabadság munkatársa annak kivizsgálását kérve, miként lehetséges, hogy máig nem hallgatták ki tanúként a Natura 2000 természetvédelmi oltalom alatt álló területet érintő, engedély nélküli fairtási ügyben, amelynek február 6-án szemtanúja volt. A falopási ügyet végül a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság kezdte vizsgálni, de aztán az visszakerült a Bicskei Rendőrkapitányságra... ...A Mészáros Lőrinc vezette felcsúti önkormányzati testület nyáron egymillió forint támogatást szavazott meg a Bicskei Rendőrkapitányság támogatására, cserébe a jól végzett munkájukért.

 _____________________________________________
Fotók: varanus.blog.hu; egyenlito.blog.hu; nol.hu; fn.hir24.hu; hetek.hu; fideszfigyelo.blog.hu








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése