2015. május 28., csütörtök

Lopótök




Tiborcz panasza


Tóta W. publicisztikája a  HVG-ben:



Orbán szegény vejét annyira támadták, hogy el kellett adnia a lopótököt. De ez még nem enyhítő körülmény.
Eddig vidáman és a saját kezével turkált Orbán Viktor veje a közpénzben, könyékig. A módszer egyszerű volt: kínai LED-lámpákat ajánlottak fel magyar városoknak, amelyek kaptak a remek ajánlaton. Mármint nem úgy remek, hogy a legolcsóbb és legjobb volt, hanem hogy mégiscsak ő a Viktor veje. Ezért bízta meg őt Vác, Hódmezővásárhely, Szolnok, Szekszárd, Zalaegerszeg, Pécs és még tucatnyi város. Senki nem tud úgy kínai ledet becsavarni, mint az Elios. Még hitelből is megéri. A hülyének.

Természetesen ez maga a korrupció, semmi egyéb, pofára szabott közbeszerzések sorozata, közkeletű kifejezéssel: családi összefogás. Ráhelka úgy áll a saját lábán, hogy közben a miénken tapos. A korrupció persze eddig sem úgy nézett ki, hogy Simicska, Lázár vagy Rogán lop, szegény fogyatékos Orbán meg észre sem veszi, hanem a szerény
fizetését osztja be hónapról hónapra. A Royal Wedding óta viszont a tökhülye fideszes is látta, hogy saját zsebre dolgozik a főnök.
Emiatt kellett lépni; védeni, magyarázni ugyanis ezt még Bayer Zsolt se tudta. A mai hír szerintTiborcz István eladta minden olyan cégét, amely közbeszerzés nyertese volt vagy lehet. Nem bírta szegény a támadásokat, ezek a rohadék biomasszák és fehérjehalmazok képesek voltak megírni, melyik héten hány százmilliót nyert.
Azért maradt még néhány kérdés.
Kinek adta el? Ki ül bele az elnyert közbeszerzésekbe? Tényleg Mészáros Lőrinc? Vagy az ő veje?
Mennyiért adta el? Tudom, hogy intimpistáskodás, de érdekelne: miután kitömték ezeket a cégeket a mi pénzünkből, mennyi esett be az Orbán-család háztartásába végül? Biztos elég lesz mindenre, ne küldjünk esetleg egy kis segítséget?
- És a legkellemetlenebb, húsba vágó kérdés. Tehát annyira tarthatatlanul pofátlan dolog volt ez, hogy hüppögve kellett menekülni a szoruló hurokból. Viszont ha ilyen védhetetlen volt ez a nyúlás, akkor nem volna egyrészt elegánsabb, másrészt hogyismondjam csak, enyhítő körülmény a tárgyaláson, ha visszafizetnék szépen?


__________________________________________________________________
Forrás: hvg.hu      Fotó: boldosag.net; 444.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése