2015. május 22., péntek

Hazudik


Hazugságból ötös, matekból elégtelen

40 000 = 581


Mint az Indexen olvasható:


Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásügyi államtitkára azt mondta az M1-en, hogy sikeres a "Gyere haza, fiatal" című program, amellyel a külföldön élő fiatalokat próbálja hazacsábítani a kormány.
A program Facebook-oldalán már több mint negyvenezren regisztráltak - mondta Czomba. Gigászi számról van szó, még akkor is, ha ez csak a töredéke a külföldön élő magyar fiataloknak. A program egy hónapja indult, ennyi idő alatt negyvenezer regisztráció, az nem semmi. Gondoltam, próba szerencse alapon én is regisztrálok, hátha így hatásosabban meg tudom győzni a külhonba szakadt barátaimat, hogy jöjjenek haza.


A probléma, hogy nem találtam azt a közösséget, ahol negyvenezren regisztráltak. A Facebookon létezik a program hivatalos oldala, amit velem együtt most már 202-en lájkoltak. Regisztrációra nincs lehetőség, legfeljebb levelet lehet küldeni az oldal üzemeltetőinek. Megkerestük az NGM-et, árulják el, milyen Facebookon regisztráltak negyvenezren a programra.

Kérdésünkre válaszolt az NGM: "A Gyere haza fiatal programra eddig közel hatszázan (a mai napig egészen pontosan 581-en) regisztráltak, az idézett műsorban ez is elhangzott. A felkínált állások száma 349. A Facebook-elérések száma 40 ezer." 

Tehát a jól csengő negyvenezres szám távolról súrolja a valóságot. A 40 ezres elérés (reach) azt jelenti Facebookon, hogy 40 ezer ember láthatta az NGM hirdetését, de ennél valószínűleg kevesebben kattintották, a valós regisztráltak számát pedig már fentebb olvashatták. 


________________________________________________

Forrás: index.hu   Torz fotó: gyerehazafiatal.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése