2015. április 30., csütörtök

Gonoszság


Konzultáció a gonoszságról


Herényi Károly írása a Népszavában:

A nemzeti konzultáció Orbán legnagyobb pofátlansága. Vagy a Habonyé? Tulajdonképpen mindegy. Ha a vezér tényleg kíváncsi volna az ő népe véleményére, akkor népszavazást tartana, de azt a törvényeivel megtiltatta. Hogy is ne! Más számolja össze az eredményt? Nyavalyát! Nemzeti konzultálunk. Annak az az eredménye, amit mi akarunk. Na nem a vasárnapi zárva tartás ügyében, meg az autópálya díjak emeléséről, amivel bekerítették a fővárost, hanem idegenrendészeti, menekültügyi kérdésekben. Mert ahhoz minden magyar ért, nosza, hadd mondjon véleményt!

Erről az egész szörnyűségről 2004 december 5-ike jut eszembe. Igaz, az egy népszavazás volt. Arról szólt akarjuk-e egyszerűsítve honosítani a határon túli magyarjainkat? Világ szégyenére nem akartuk. Jól tudta ezt a kezdeményező, a Magyarok Világszövetségének rossz emlékű elnöke... ...Ugyanilyen aljasságra készül Orbán és Habony. Saját embertelenségüket készülnek az egész magyarságra kivetíteni. A menekültügyet a kérdésekben szankciókkal, büntetéssel összekötni - több mint hiba. Arról most szót se ejtsünk, hogy a legnagyobb politikai aljasság, a mindenkiben lakozó kettős-én rosszabbikát előhívni. Márpedig aki a büntetéssel, a megtorlással kapcsolatos kérdéseket teszi fel, a rosszabb-én együttműködésére apellál. Az ilyen attitűd lesújtó társadalmi hatásokkal járhat, már pedzi Orbán, hogy legközelebb akár nemzeti konzultációt lehetne tartani a halálbüntetés visszaállításának lehetőségéről, esetleg a kivégzési halálnemek társadalmi preferenciáiról is... 

...A nemzeti konzultáció a zsugorodó Fidesz hatalom kétségbeesett kísérlete a tömegek maga mögé állítására. A kérdésekre adott válaszokat az Orbán által kijelölteken kívül senki hitelesen nem ellenőrizheti. Borítékolható az eredmény. A tömegek vágyják, akarják az erőskezű vezető védelmező oltalmát a betolakodó nyomorultak ellen. Büszkén lobogtathatja Európa vezető politikusai előtt az eredményt: nem én vagyok ilyen zord lelkű, hanem a népem.
A nép faggatásával egy keresztény kormánynak különösen vigyáznia illene, vagy a Bibliát kellene többet forgatniuk. Annak egyik igen fontos részében Pilátus előtt felteszik a kérdést a népnek: kit feszítsenek meg? Krisztust, vagy Barabást? Az eredményt ismerjük. Ott is, akkor is, diadalmaskodott a rosszabbik "én". Most talán, egy keresztényibb kísérletbe fogva nem arról kéne faggatni a népeket, akarunk-e és hogyan segíteni a világ nyomorultjain? Nagy összegben fogadnék, hogy a magyarság elsöprő többsége a segítség mellett döntene. De ha Orbán és a nyugdíjasokat rugdosó Habony nem akar segíteni, akkor a népnek sem kell akarnia azt.
Erről szól a nemzeti konzultáció, így tessenek válaszolgatni!

Válogatás a 444.hu hasonló tárgyú cikkének véleményeiből:
Fel kellene szólítani a kormányt, hogy a nemzeti konzultációt célszerűségi okokból 3 rétegű illatos puha papírra nyomtassák.

A tiltott határátlépés nem bűncselekmény. A menedékkérőknek 
gyakorlatilag mindegyike »illegális határátlépő«. Az volt a kétszázezer 
magyar is 1956-ban, és ők nem börtönt, hanem lehetőséget kaptak.

egyébként nem mindegy, milyenek a kérdések, az eredmény úgyis az lesz, amit a "zárt rendszerű" feldolgozásban összeszámolnak...

Drága feleim! Itt a ki tudja legközelebb mikor adódó alkalom, hogy ezt az orbitális faszságot-nemzeti "átbaszlak hülye állampolgár" kérdőívet igazi, véleménynyilvánító kvázi népszavazássá fordítsuk!!!! Azaz, minden rendszerkritikus és kritikus tömegbe tartozó üzenjen ennek a hazaáruló Putyin-pincsi kormánynak úgy, hogy értsék: az ország nem kér belőlük. Szóval, az ívet nem kidobni kell, hanem átírva visszaküldeni a feladónak!!!!

A megélhetési bevándorló fogalom nálam azokat a külföldieket
takarja, akik labdarúgónak kiadva magukat vérlázítóan sok közpénz kapnak, a
többnyire üres stadionokban előadott minősíthetetlen teljesítményükért.


_____________________________________________________________________________
Forrás: nepszava.hu     Fotó: pestisracok.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése