2014. január 31., péntek

Face



Face = Pofa

Bajnai Gordon „a Facebookon kommentálta Orbán győzelmi jelentést adó videóját, ám a posztot cenzúrázta az érintett vagy valamelyik közpénzből fizetett samesze. 

Így nézett ki az eltávolított hozzászólás: „Csak a kozmetikázott adatok szépek, Miniszterelnök úr! Majd akkor lesz ok az örömre, ha versenyszférában alkalmazásban állók száma nem lesz hatezerrel alacsonyabb, mint 2010 azonos időszakában. Ha nem tizenkilenc és fél hónap lesz az átlagos munkakeresési idő, ha valaki munkanélkülivé válik. Ha a közmunka nem álcázott munkanélküliség lesz és a közmunkások bére nem lesz tizenkétezer forinttal kevesebb, mint 2010-ben.”


Bajnai hozta úriemberi formáját. Nem diktátorozta le a felcsútit. Nem mondta rá, hogy törpe. Azt sem, hogy öblös tejescsupor szerű égetett agyagedény. Még csak azt sem, hogy szemét.

A moderátor lépése mégis érthető. Egy hazug miniszterelnöki megnyilvánulás cáfolata szavazók százainak nyitná fel a szemét. A szemét. Ez az amit nem engedhet meg. A szemét. Szavazók százainak, ezreinek a szemét nem nyithatja fel Bajnai. Mert amiről nem tudunk, az nincs is. Demokrácia? Az meg mi a csoda? Van itt ilyen? Talán igen, mint némelyik echte nemzeti kenyérben a liszt. Nyomokban fellelhető. Csak nehogy allergiások legyünk rá, mert egyre többen hajlamosak rá. Mármint a népakarat érvényesülésére.


____________________________________________
Fotó: parameter.sk


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése