2014. január 14., kedd

Tejberizs




4 in 1


Összeállt a demokratikus ellenzék. Akár a tejberizs. Így együtt esnek pofára a választásokon. Az összes hírportál címoldalon, kiemelve tudósított a megállapodásról. Kivéve a Kisalföldet, ahol a vezető hír így szólt: "Kétkukás rendszer jön 2015-től". Lehet, hogy ők már tudnak valamit?!

Ha a népakarat (na és Áder) mégis kormányerőt csinál belőlük, éppen az erőtlenség okozza majd bukásukat.  Ez a csapat a sok beágyazott fidesz-hívő potentát aknamunkája és a párthű média ellenszele mellett képtelen lesz kormányozni. A leendő ellenzék csaholásáról és a polgárháborús helyzet veszélyéről nem is szólva. A Mesterházy-kormány idő előtt felörlődik, ellehetetlenül és a ciklus lejárta előtt megbukik.

Orbán leváltásának egyetlen ésszerű megoldását a Bokros-féle kiáltvány szellemében látom. A Fidesz és a Jobbik kivételével az összes párt állapodjon meg egy közös választási platformban (Kormányváltó Összefogás -KÖSZ) és egy olyan, a jobb oldal számára is elfogadható miniszterelnök-jelöltben, mint például Gémesi György. Egy ilyen kormány kevésbé adna támadási lehetőséget a sértett oldalnak és másfél év alatt kitakaríthatná a kócerájt, többé-kevésbé helyreállíthatná a demokratikus működést. Ezután lemondana és teret adna a valóban független és szabad választásnak.


___________________________________________________
Fotó: origo.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése