2014. január 22., szerda

Faszisták






Megszállás


Részletek a Népszabadság Online 2013.01.21-i cikkéből:



A kormány szilveszter napján döntötte el, hogy a Szabadság téren legyen a Magyarország német megszállásának mementót állító szobor.

Minden egy napon született. A kormányhatározat, a kormányrendelet és az ezt követő szerződés is. A Miniszterelnökség kizárólag Párkányi Péter egyéni vállalkozót hívta fel ajánlattételre. A közbeszerzési eljárás becsült értéke nettó 250 millió forint volt, a rendelkezésre álló fedezet bruttó 317,5 millió forint. Az ajánlati ár: 211,7 millió + áfa.




Frissítés
2013.01.22.


Orbán Viktor történelemhamisító

Nyílt levelet írt Orbán Viktor, amelyben a Mazsihisz vádjaira reagál. „Meggyőződésem, hogy az áldozatok iránti tisztelet nem engedi meg, hogy a bebörtönzöttek, elhurcoltak, meggyilkoltak sorsa mellett főhajtás és szó nélkül elmenjünk." „E tekintetben Magyarország Alaptörvénye egyértelműen és szilárdan foglal állást. Alig hinném, hogy az áldozatok emléke felé tett főhajtás bármilyen magyarázatot igényel. Ez emberség és nem politikai nézetek vagy pártállás kérdése."

"Orbán Viktor történelemhamisító, és nem érti milyen emlékművet védelmez" - mondta a Klubrádióban Karsai László. A történész szerint az emlékmű egyszerre akar emléket állítani a második világháború áldozatainak, és az ártatlan Magyarországnak, márpedig hazánk nem volt ártatlan áldozata a Német Birodalomnak.


__________________________________________________

Részletek és fotó a Népszabadság Online 2013.01.21-i cikkéből



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése