2014. április 9., szerda

Konszolizé



Csak semmi cicó





Néhány hete a nagy nemzetközi tiltakozás miatt és abbéli félelmében, hogy néhány szavazatot veszíthet, Orbán kifarolt a német megszállási emlékmű építése mögül. 

Mivel "a legnagyobb jó szándék mellett sem halljuk meg egymás hangját", a mini szterelnök levélben javasolta, hogy a párbeszédet "a mindannyiunk számára megújulást hozó húsvéti ünnepek után" folytassák, de a munkacsoportok addig is tegyék dolgukat.


A Mazsihisz hétfőn, a választás másnapján táviratban köszöntötte a Győzőt: "Hisszük, hogy Ön és kormányzata fellép majd az emberi egyenlőség eszméje mellett, fellép az antiszemitizmus, a rasszizmus, a xenofóbia minden formájával szemben, különös tekintettel a Holokauszt 70. évfordulójának megemlékezéseire... ...További sok sikert, felelősségteljes megbízatásához erőt, türelmet és jó egészséget kívánunk és kérjük Önre, feleségére, gyermekeire, és Hazánkra az Örökkévaló áldását."

Az áldás nem váratott magára sokáig. Egy nappal később a munkacsoportok folytatták a munkát. Kordonnal, csákánnyal, ásóval, lapáttal, betonkeverőgéppel.



Este tüntetők bontották le az építkezés körüli korlátot, de ma délben a munkások ismét megjelentek. Estére ott lesznek a tiltakozók is. "Amit építenek estig, azt az állampolgári engedetlenség jeleként, ha kell, lebontom reggelig, még ha börtönbe is csuknak érte - holokauszt-túlélőként legfeljebb 70 év után ismét bezárnak" - mondta Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezetője.

Politológusok megpendítették, hogy a Fidesz az újabb győzelem után egyfajta konszolidációba kezd. Úgy tűnik, kutyából nem lesz szalonna. Ja, és kolbászból sem a kerítés...

FRISSÍTÉS
2014.04.11

Három a magyar gazság?

Ma harmadszor bontotta le néhány ellenzéki a kordont, ami mögött másnap rendre folytatódott a munka, az alapozás, betonozás. Akik négy év alatt törvényekkel megalapozták és bebetonozták hatalmukat, most somolyognak kövér bajszuk alatt. Élvezik, ahogy az egerek cincogva besétálnak a csapdába. 'Oszt jónapot!

__________________________________________________
Fotó: nepszava.hu; 168ora.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése