2014. április 13., vasárnap

Figyel ő?




Röhej



Négy éve, a narancsforradalom idején Pintér főbelügyér azt találta mondani, két hét alatt rend lesz és közbiztonság. Rend, az lett. De olyan, hogy egy kormányellenes rendezvényre félelmeik miatt nem mernek elmenni a támogatók. Ez a magatartás kisvárosokban érthető. Budapesten kevésbé. 


Tudom, vannak térfigyelő kamerák és arcazonosító rendszerek. De az önkormányzaton néhány hete készített jogosítvány fényképemről a saját anyám se ismerne rám. Tegnap jelent meg a rendőrség hivatalos közleménye, miszerint győri elkövetőket keresnek, akik elloptak két térfigyelőkamerát. Teccikérteni? Nem csak leverték bottal, mint kisember a demokráciát, hanem zsebre tették. Mint orbánkormány a magán nyugdíjpénztári forintokat.



Bár a szakállas és markáns arcú tolvajok jól láthatóak a felvételen, mégsem a fogdában pihennek. Valamelyik kocsmában röhögnek azon, hogy a Győri Rendőrkapitányság arra kéri őket, hogy saját maguk tisztása miatt jelentkezzenek a hatóságnál. Ezek meg nagyot röhögnek a pult felletti tévén nézve a rendőrségi felhívást. Erzsike, még két rumot sörrel, oszt jónapot!
___________________________________________
Fotó: police.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése