2014. március 15., szombat

Iduska





Ne túráztasd magad, Sanyika!




Petőfi Sándor gatyába' táncol,
Felesége bugyiba', úgy mennek a moziba.

De ők elébb rendelék
néhány száz színjátszódót a
búzeony lépcsőjire
az királypárti ügynökségtül
(naná, hogy kincstári kőccségbül)
 hogy lelkes kormánypárti tapsikolókat is
látszódhassék a nagyérdemű rebellis pesti közönség...

... oszt jónapot!




A NÉP NEVÉBEN


Még kér a nép, most adjatok neki!
Rezsipökhentést. Sokat, ne keveset!

Vagy nem tudjátok, mily szörnyű a nép,

Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?




Frissítés:
2014.03.15.

"Mi vagyunk ma a legegységesebb ország Európában, megértettük: két dolgot nem bocsát meg a történelem, a gyengeséget és a gyávaságot, olyan időket élünk, amikor a gyengéknek és gyáváknak nem osztanak lapot. Gyenge és gyáva nemzeteknek nincs jövőjük." - mondta Orbán az Múzeumkertben. 


Az beszél egységes országról, aki egy évtizedes kitartó munkával aljas módon, előre megfontolt szándékkal megosztotta a magyar társadalmat. Kisajátította a trikolórt és a kokárdát. 2002-ben azt üzente: aki nem rá szavaz, az hazaáruló. Mai beszéde ennek egy árnyaltabb változata volt. 

Hogy ki a gyáva, az április 5-én kiderül. Ha bátor, kiáll tévévitára Mesterházyval szemben. Ha elsunnyog, akkor gyáva. Gyáva, akinek nincs jövője.


Frissítés:
2014.03.15.

Lenyúlták az ötletem, illetve utánozták. Én sem voltam elégedett a betűtípussal, de ezek ennyit sem érdemelnek. Így is több időt fordítottam erre, mint amennyi jár nekik. A francba velük!



Frissítés:
2014.03.16.

Saját március tizenötödikém van...

Akkor kezdődött, amikor családommal 1988-ban átköltöztünk a Kis-Svábhegyre, és a kertünk melletti bozótban felfedeztem egy régi katonai sírt. A felirata: „Kovács J. honvéd. Meghalt a hazáért.” Nem tudni, ki volt ő, valószínűleg az 1849-es budavári ostromkor esett el. Rendbe hozattuk, és azóta szervezzük ott a március 15-i ünnepséget - mondja a Kossuth-díjas operatőr, televíziós műsorvezető, szerkesztő  Ráday Mihály.




Frissítés:
2014.03.16.

Rezsi Tóta W. írása

Olyanok vagyunk, mint egy vidám, trópusi ország, ahol mindig ingyen van meleg. Egy illedelmes, erkölcsös riói karnevál. De ráadásul a szemetet is elviszik, méghozzá olcsón. Én meg legalább akkora vagyok, mint Kossuth Lajos a négyzeten.

Választanunk kell rezsigyőzelem és rezsitrianon között. A fegyverek hallgatnak, most vértelenül, békésen megnyerhetjük az utolsó csatát.

1848 most van. Magyarország előtt sohasem látott lehetőség áll: magyarnak magyar lehet a Habsburgja. Petőfi Sándor sorai ma is változatlanul érvényesek: rabok legyünk, vagy fizessünk több rezsit?


Frissítés:
2014.03.16.

Gyáva a pökhendi zsarnok

“Máig nem tudjuk, hogy ki a baloldal valódi vezetője: Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila vagy Bajnai Gordon. Máig nem tudjuk, hogy mit és mikor tudtak a baloldal vezetői Simon Gábor MSZP alelnök százmillióiról, mert nem hajlandóak elmondani. Azt tudjuk, hogy egymással többet vitatkoznak, mint politikai ellenfeleikkel. Azt is tudjuk, hogy szeretik megváltoztatni kéthetente a saját nevüket. És azt is tudjuk, hogy egymást a gázrezsóra ültetnék fel, viszont ezek nem elegendőek kormányképes alternatívának! Mivel tehát nincs valós alternatívát felmutató, kormányzóképes igazi jelölt a baloldalon, ezért vita feltételei sem állnak fenn.”

Ezt a közleményt adta ki a Fidesz. A felsorolt érvek között nem szerepelt, hogy amikor Orbán 2002-ben és 2006-ban utoljára leállt vitázni, akkor az balul sült el, és mindkétszer ki is kapott a választásokon.

 „Soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti:Rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar.” - idézte Orbán Viktor nyilatkozatát Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt azt követően, hogy a kormányfő elutasította a nyilvános vitát.



___________________________________________________________________________
Fotó: Louis Daguerre; varanusz.blog.hu    -    Montázs: Pelikán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése