2013. november 2., szombat

Fénylény



Ártó



Például itt van ez a Szíjjártó (Nomen est omen). Néhány napja Nigériában volt. Miért? Nyilván a keleti nyitás jegyében. Dél-keleti. Déli. Na, erre ráhibáztam. Most, hogy a bejegyzés írása közben még több információ után keresgélek, erre a fekete gyöngyszemre találtam: "a magyar kormány bevonja Nigériát a keleti nyitás ösztöndíjprogramjába." Erre varrjál gombot, olvtárs!

Ezek a fiúk tényleg nem viccelnek. Abujában újra megnyitották a magyar nagykövetséget. Ezért repült ki fészkéből a futsalos nyikhaj.

Na meg azért, hogy eszmecserét folytasson az afrikai ország oktatási miniszterével. Legalább Hoffmannak is hoz ajándékot. Persze ő is vitt, mint az a diplomáciában szokás. Bár ő csak egy külügyi államtitkár, de képes ellátni a külügyminiszter feladatát is. Szegény Martonyi amúgy sem ér rá, a Bem rakparton rágja a bajszát főállásban.

Az ősi dakota közmondás szerint ajándék lónak ne nézd a fogát! Egy olyan FenyőMárta-féle fényágyat adott át Sz. Péter (aki nem csak a szóvivői beosztását, hanem az érettségiző öltönyét is kinőtte) a helyi futballszövetségnek, amelynek gyártóját a Gazdasági Versenyhivatal megbírságolt, mert valótlanságot állított a készülék gyógyhatásáról. Ismerek én hasonló nagyotmondást felsőbb szinteken is. A lényeg, hogy Magyarország jobban teljesít! Akár a nigériai focisták szövetsége, melynek honlapján Sz.P.-t már egykori válogatott futballistának nevezik. Bal lista? Ez? Na, ne hogy mán!

Polarizált fényt Nigériának! Nem leszünk gyarmat! Polarizált hatalmat Orbán Viktornak! Nemleszünk gyarmat! DEHOGYNEM! 

_______________________________________
Fotó: 444.hu; metropol.hu; eurologus.444.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése