2013. november 27., szerda

Díszpinty
Bronson etetTegnap Áder Brigadéros János palotájában hivatalában megvacsoráztatta a népfelkelés "kimondóemberét". Pozsgaynak 30 évre volt szüksége ahhoz, hogy köpönyeget váltson. Mai kenyéradói néhány év alatt megtették ezt, miközben liberálisból lettek konzervatívok, csuhás keresztények, majd utópista focialisták.

A Hazafias Népfront egykori főbuddhája 1957-ben a Petőfi Népében még így írt a „népfelkelésről”:  Lehetett-e nálunk forradalom 1956 októberében? Hová vezethet nálunk a termelési viszonyok megváltoztatása és az uralkodó osztály megdöntése? – (Mondtuk, hogy a forradalom ezt jelenti.) Ilyen lépés nálunk csakis visszafelé, a kapitalista viszonyok és a burzsoá uralom visszaállításához vezethetett és vezetne ma is. Ez viszont színtiszta, steril ellenforradalom…   … A „Nemzeti Forradalom” olyan nevezetes renegátot sorolhatott „vezetői” közé, mint Nagy Imre, akinek szellemi képességeit ugyan csak egy adóvégrehajtói karrierhez szabták, de jellemtelensége biztosította, hogy miniszterelnök legyen a legdühöngőbb fehérterror napjaiban.


Kia f@sz ez a Pozsgay? - kérdezhetné Deutsch!? Ő az, „aki nélkül talán egészen másként, megalkuvóbban, lassabban vagy brutálisabban alakult volna a rendszerváltás folyamata. Hiszen belülről tompítani tudta az állampárton belüli keményvonalas szándékokat. Nem lehet, hogy ezt nem tudják megbocsátani önnek a politikai kútmérgezők mind a mai napig?” legalábbis a Magyar Nemzet szerint.

Díszvacsora díszpinttyel. Remélem nem kútvizet ittak ezek a derék, jóravaló emberek. A tatár származású Charles Bronson sem erről volt híres. A színész egyszer Texasban járva felfigyelt egy plakátra, amin Bronson hasonmás versenyt hirdettek. Jelentkezett és harmadik lett. Pedig akár az  államok elnöke is lehetett volna! Annyi esze már nem volt, hogy egykori iskolatársaiból szenátort csináljon…

 __________________________________________________
Fotó: mti.hu; varanus.blog.hu; wikipedia.org, pelikán montázsNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése