2013. november 18., hétfő

Fosztogató?




Osztogató




Csak nem Bajnaival pózol a népvezér? Úgy tűnik, most nem rendelték ki a libázós cöfösöket, mert gágogni "kiafasz" Deutsch twitterhuszár  önmaga is szépen tud. Ezúttal kijelentette, hogy 2014-től az MTK adósság nélkül működik. Mindezt úgy adta elő a Magyar Testgyakorlók Köre fennállásának 125 éves ünnepségén, mintha ez az ő érdeme lenne. Nehezményezte is volt évfolyamtársa, miközben 5 milliárd  forintot osztogatott a szegény sorban lévő hátrányos helyzetű éhező gyerekek családjainak a sportegyesületnek. Meg is indokolta, hogy miért teszi ezt: „Ha a gyerekeinkről van szó, semmi sem drága" – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki szerint akkor lesz sok aranyérem az olimpiákon, ha sok gyerek sportol, és közülük kerülnek ki a tehetségek.



Ezen az összegen túl hat fővárosi egyesület adósságát is
átvállalja a kormány. Hogy ez mennyi pénzt jelent és cserébe milyen beleszólást kér, arról nem szól a tudósítás. Emlékeztetnék az eladósodott önkormányzatok adósságának átvállalására, amivel éppen az önkormányzatiságot szüntette meg a központosított hatalom.


Hétköznapi halandó számára felfoghatatlan, hogy mekkora összeg az 5 milliárd forint. Ennek megértésében segít, hogy a pénteken átadott MTA Természettudományi Kutatóközpontja ennek  kétszeresébe került. 250 korszerűen felszerelt laboratórium a kiszolgáló létesítményekkel 30 000 négyzetméteren, tokkal-vonóval. Csak éppen a cigányzenekar hiányzik belőle, hogy elhúzza valakinek a nótáját! Nem kicsit, nagyon!

_______________________________________________
Fotó: index.hu








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése