2013. augusztus 8., csütörtök

Nagypályás




Szotyi



Sok rágcsálnivaló már nincs a felcsúti gumicsonton. Együnk inkább szotyolát zsebből és köpködjük a héját, ahogy Orbán szokta! Ő néhány hete kijelentette, hogy az ojjektum magánpénzből épül.


Igen, a mi magánpénzünkből, amit a kormányzó játékos kedve miatt jelentősen megnövelt adóként fizetünk be a költségvetésbe. Onnan pedig igazságtalanul Felcsút kapja a legtöbbet, a TAO révén. Ne mi nyerjük a legtöbbet – mondta Orbán a „nem taggyűlésen”. Ma már a látszatra sem adnak az egykori fiúk. Nehéz is lenne a farzsebben domborodó  milliárdokat nem észrevenni!


Milliárdokból épül az aréna is. Négymilliárd forintból. Miközben a faluban csupán 1800-an laknak. Ha mindenki elmenne a stadionba, akkor is csak félig telne meg. A mini-stadion beruházási költsége mégis annyi, mint egy 20 ezres létesítményé. Merjünk nagyot álmodni. Bár Orbán néhány éve úgy nyilatkozott, hogy csapata számára az NBI nem tekinthető reális álomnak, most mégis ott játszik.

Ceausescu, az egykori futballimádó diktátor szülőfalujának, a 12 ezres népességű Scorniceşti csapatát juttatta fel az elsőosztályba és építtetett egy 30 ezres stadiont.


Ez 1988-ban történt. Másfél évvel később a Kárpátok Géniuszát a rögtönítélő bíróság döntése értelmében agyonlőtték. Az FC Olt Scorniceşti ma ott focizik, ahol tudása és a kisváros támogatása alapján reális. A harmadosztályban.

Orbánt ma a választók 1/3-a támogatja. Ceausescut egy hat évvel ezelőtti felmérés szerint a románok harmada tartja az eddigi legjobb politikusnak...

 __________________________________________

Fotó: pfla.hu; nol.hu; fourfourtwo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése