2013. augusztus 14., szerda

Kell? Ó!




Les Contes d'Hoffmann



Kedves Olvasó! Ha eddig nem tetted, akkor ma ne felejtsd el a Kellonak postán feladni a 7 milliárd forint rád eső részét! Bár a tankönyvcsomagok eredeti fizetési határideje július harmincegyedike volt, Hoffmann álomtitkár a nagy felháborodás hatására két héttel  meghosszabbította.

Persze a birka többség már júliusban postára adta. Iskolakezdési utalvánnyal is lehetett fizetni. Országosan 27 helyen. Vidéken szinte csak a megyeszékhelyeken. Ez a mai Magyarország. Nem Magyar Köztársaság, bár államformája egyelőre az. Más nézőpontból egyfajta speciális szövetkezet, ahol szinte csak a kormányközeli vállalkozások járnak jól. 


Az eddigi gyakorlat szerint a könyveket akkor kellett kifizetni, amikor az iskolában a tanuló átvette. Általános iskolásoknál 8-14 ezer forint a tankönyvcsomag ára, míg középiskolásoknál 15-20 ezer forint.

Most több hónapig a fideszes vezetésű Könyvtárellátónál fial ez a néhány fillér, mert ők október utolsó napjaiban utalják majd át a kiadóknak. Ez 140 milliós extraprofitot jelent a Kellonak. Hogy a családok nyaralásából hiányzik ez a pénz, az őket nem zavarja.

Botrányos volt a tankönyvrendelés is, mert a szoros határidők miatti sok igénylőt a számítógépes rendszer nem tudta kiszolgálni, többször összeomlott. Vannak olyan tanárok, akiknek a nyári szabadságából több hetet rabolt el a tankönyvrendelés.

Attól tartok, ez idei tanévben ez a tankönyvbotrány a kisebbek közé tartozik, hamarosan követik a nagyobbak. Igazgatói kinevezések ellen az elmúlt hetekben több demonstráció is volt, de ez egy másik bejegyzés „trágya” lesz…




 _______________________________________

Fotó: boon.hu; egerjobbik.blogspot.hu; pecsiujsag.hu; napi.hu 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése