2015. december 18., péntek

Átkos
Kapcsoltak

A Népszabadság szerkesztőségi cikke:
Meddig tűrjük, hogy a Telenor és a Vodafone ne támogassa Kovács Ákos össznemzeti énekművészt? Robbie Williams, ha Magyarországra jössz, nem énekelhetsz jobban, mint Ákos!
A kormány munkásságából kiindulva ilyen közlésekre számíthatunk a napokban. A kampány elkezdődött azzal, hogy Orbánék felmondtak Telekommal kötött szerződéseket, mert a cég nem támogatja tovább a hímsoviniszta mondásokkal jelentkező Ákos előadót.


Amikor a hírt olvastuk, gondolhattunk arra: valaki rátenyerelt véletlenül a play gombra, s elkezdték vetíteni a szilveszteri adást. Ám gyorsan realizálhattuk: nem viccelnek az országgal, hanem viccet csináltak az országból. Mi más lenne a hely, ahol a kormányszóvivő szerint ellentétes az alkotmány szellemiségével, hogy egy cég felbontja támogatói megállapodását egy énekessel?
Lényegében felfoghatatlan, hogy a magyar állam közösségi forintokból azért nem fizet egy vállalatnak, mert az nem utal egy énekesnek. Itt be is zárhatnánk a kaput, elvégre ezzel Magyarország történetének érdemi része véget ér. De a világ azért bonyolultabb, mint a Németh Szilárd fémjelezte párt gondol­kodása. Így történhetett, hogy a szakítás nagy bejelentése után korrigálniuk kellett, s már csak a mobilinternet-előfizetésekről van szó.
Meglehet, Európa ultraerős emberei, politikai váteszei végül egy tárcsás telefont vesznek majd vissza a cégtől, ezért rongyoltak neki a német állami tulajdonban álló vállalatnak. És mutatták be, nem tudják megvédeni a határokat: minden értelem el-, minden önkény idemenekül.
_________________________________________________________________
Forrás: nol.hu     Kép: hvg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése