2015. november 24., kedd

Sötétség

Min.Elfogunk egy levelet (részlet):


Nem kellene milliárdokért stadionokat építeni. Sem fűthető gyeppel, sem nélküle.
Nem kellene aztán ezeket a stadionokat iszonyú pénzekért üzemeltetni, ugyanis csak a rezsiköltség őrületes pénzeket emészt fel minden rohadt hónapban, mivel képtelenség nyereségesen, vagy akár csak nullszaldósan működtetni a létesítményeket.
Nem kellene azt hazudni, hogy majd mennyire jó lesz nekünk, mert a gyerekeink focizhatnak ezekben, mert nem focizhatnak. Ugyanis nem mindenki gyereke focista, nézőként is kevés embert érdekel ez a sport (vagy mi), ellenben néhány év múlva elkezdenek az épületek leromlani, amennyiben újból baromira sok pénzt nem költ rájuk az ország. A semmiből.
Nem kellene kisvasutat sem építeni másik marhasok pénzért. Főleg nem kellene stadiont ÉS kisvasutat építeni a mindenkori miniszterelnök kicsiny falujában. Már csak erkölcsi okokból sem.
Nem kellene családok tízezreitől elvenni a megélhetést azért, mert a jelenlegi kormány pár ezer csókosnak óhajtja meghálálni a szolgálatait trafikok formájában.
Nem kellene szétcseszni a munkaerőpiacot közmunkával, amikor jellemzően sok munkáltató kirúgja az alkalmazottait és közmunkást foglalkoztat helyettük éhbérért. Ugyanis nem csak a szemetet szedik közmunkások, hanem könyvtárakban, közintézménykeben, archíválási munkákon és még ezer helyen dolgoznak. Olyan helyeken, ahol lenne piaci munkahely, de a rabszolgamunka kelendőbb. Az a helyzet ugyanis, hogy a közmunkát én finanszírozom és mindenki, aki ebben az országban fizet adót.
Nem kellene Orbán Viktor szomszédjának látványosan elnyerni minden zsíros megbízást.
Orbán Viktor vejének sem kellene.
Egyetlen vezető politikus egyetlen rokonának, cimborájának, sporttársának sem kellene. Egyszerűen azért, mert gusztustalan is, nem csak erkölcstelen.
Nem kellene Andy Vajnának adni a kaszinókat. Mert gusztustalan és erkölcstelen.
Nem kellene megfelelő szakmai és társadalmi vita nélkül atomerőművet építeni. Nem kellene, de nem is lenne szabad titokban tartani a szerződés nem szakmai részét. Nemhogy nem kellene, hanem tilos lenne. Ugyanis mi fizetjük.
Nem kellene a Nemzeti Banknak vásárolgatni sem festményeket, sem kastélyokat, sem nyaralót anyu falujában. Ugyanis nem ez a dolga.
Nem kellene botrányos földpályázatokon a cimboráknak átjátszani a termőföldet akár olyan áron is, hogy évtizedek óta mezőgazdaságból élő családok ezrei maradnak föld és megélhetés nélkül.
Nem kellene ugyanezeket a földeket kiárusítani ugyanezeknek a cimboráknak.
Nem kellene milliárdokért a várba költözni.
Nem kellene százasával alkalmazni az államtitkárokat és államtitkár helyetteseket.
Nem kellene havonta milliókért Hegedűs Zsuzsákat, Habony Árpádokat, Andy Vajnákat, Kerényi Imréket rászabadítani az országra.
Nem kellene 50 milliárdot a Vajdaságba vinni, hogy a szerbiai gazdaságot támogassuk a magyar adófizetők pénzéből.
Nem kellene évente sokmilliárddal konszolidálni az egészségügy adósságát.
Nem kellene finanszírozni a KLIK semmire sem jó vízfejét.
Nem kellene további milliárdokért fenntartani egy torz, közmédiának nevezett propagandagépezetet.
Nem kellene engedni a gyanús ügyleteket, az uniós pénzek és a közvagyon szétlopását.
Ugyanis a fenti tételeket (és az itt fel nem sorolt további tételeket) mi fizetjük. Egytől egyig. Mi, adófizetők. Azok is, akik nem erre a kormányra szavaztak. Fizetjük, miközben az ország segge kilóg a gatyából.
Ezzel szemben:
Biztosítani kellene minden településen a szabadidős tevékenységhez, sportolási lehetőséghez a feltételeket.
Biztosítani kellene mindenhol a megfelelő infrastruktúrát, ide értve a nagysebességű internethez való hozzáférést is.
A hit/erkölcstan helyett a számítástechnikai és idegennyelvi oktatást kellene preferálni. Ha már itt tartunk: a magyar nyelv oktatását sem ártana erősíteni.
Biztosítani kellene az idős, egyedülálló, önmagukat ellátni képtelen emberek megfelelő szintű ellátását akkor is, ha a nyugdíjuk, egyéb járandóságuk ezt nem teszi lehetővé.
A korhatár alatti rokkantak ellátását haladéktalanul és becsületesen felül kellene vizsgálni. Aki speciális körülmények között tud és akar dolgozni, annak biztosítani kellene a megfelelő munkához jutást. Akkor is, ha ez állami hozzájárulást igényel.
Az a korhatáros, vagy korhatár alatti sérült ember, aki egészségi állapota miatt nem képes dolgozni, önmagát eltartani, vagy akár ellátni sem, azt az embert a társadalomnak, nekünk, többieknek kutya kötelességünk megfelelő módon ellátni, róla gondoskodni.
Meg kellene kezdeni a lecsúszott emberek rehabilitációját. Akik olyan családban élnek, ahol akár generációk óta nincs munkalehetőség, ott a gyermekek védelme és oktatása mellett a szülők oktatását is meg kellene kezdeni.
A közmunkát minimumra szorítani, de legalább minimálbéren megfizetni.
Lehetőleg piaci munkahelyeket teremteni, azok létrehozását minden módon segíteni.
Az önfoglalkoztatást minden módon támogatni, az adminisztrációs és adóterheket csökkenteni.
Az egészségügy reformját haladéktalanul kidolgozni, szakmai és társadalmi vitára bocsátani, megkezdeni és végigvinni.
Az oktatás reformját szintén.
A nyugdíjrendszer reformját is.
Az összes pályaalkalmatlan, dilettáns, politikai és személyes kapcsolataira támaszkodva megélni akaró állami alkalmazottat kirúgni. Helyettük elhivatott, hozzáértő embereket felvenni.
Az összes mutyigyanús szerződést felülvizsgálni (trafik, föld, nyelvoktatás, tankönyvgyártás, dohánytermékek, országos és uniós pályázatok). Ahol bebizonyosodik a korrupciónak bármely formája, ott a szerződést megsemmisíteni, felelősöket a bíróság elé állítani.
Az összes politikust (volt és jelenlegi) elszámoltatni. Aki nem tud elszámolni a vagyongyarapodásával, bíróság elé állítani, rokonságot is átvilágítani.
Megfelelő adózási, infrastrukturális és adminisztratív környezetet teremtve segíteni a munkahelyek teremtését.
Az ország gazdasági teljesítményének arányában emelni a béreket.
Az ellenséggyártást, gyűlöletkeltést befejezni.
A lakosságot a mindenkori helyzetről minden esetben tájékoztatni, nem pedig ijesztgetni.
Még néhány szót fűznék hozzá, de ez már személyes kívánság:
Nem kérek a központi propaganda dumából. Nem érdekel sem Soros, sem Gyurcsány, sem Orbán. Engem az ország, az országban élő emberek mindegyikének sorsa, a magam és családom sorsa érdekel. Ez az ország a hazám, szeretem és itt akarok élni. Normálisan, emberi módon, békességben élni, dolgozni, adót fizetni.
Elvárom, hogy az általam befizetett nem kevés adót jól, az ország érdekében költse el a mindenkori kormány.
Elvárom, hogy az én pénzemből fizetett politikusok mindegyike elszámoljon a működésével is, a vagyonával is.
Kikérem magamnak, hogy ijesztgetni akarjanak, kifosszanak, hülyének nézzenek.
Lehet engem hazaárulózni, sorosbérencezni, gyurcsányimádózni.
Attól egy centivel sem leszünk előbbre és senki nem lesz boldogabb.
Bármennyire hihetetlen is: én nem gyűlölöm Orbánt.
De gyűlölök mindent, ami hazug, ami kárt okoz az országnak akár morális, akár anyagi értelemben.
Végül barátilag üzenem a kedves kommentlőnek:
A Nemzeti Minimum nem azt jelenti ám, hogy szeretni kell a kormányt. Az egy civil kezdeményezés. Nem hosszú, ide másolom. Figyi:
“Nemzeti Minimum
Néhányan – akik az előadó-művészet, a szórakoztatóipar és a média területén dolgozunk –, figyelemfelhívó kampányt szervezünk, amelyet egy nagyszabású koncerttel szeretnénk zárni. A fellépők, a szervezők és a támogatók arra kérik a mindenkori magyar kormányt, hogy törvényi szinten teremtse meg a magyarországi gyermekek mindennapos, rendszeres, minőségi étkeztetésének feltételeit, és garantálja az ehhez szükséges forrásokat.
Kérjük, hogy aláírásával Ön is támogassa ezt az ügyet!”
Még tömörebben: arról szól, hogy ne éhezzen egy gyermek sem ebben az országban.
Ezt a programot torpedózta meg Harrach Péter, a keresztényi könyörület nevében.
Ezt a programot nem vette még tárgysorozatba sem a kormány.
Ennek a programnak a tárgysorozatba vételének szavazása ELŐTT vonult ki Orbán Viktor a teremből.
Ez van.
Meg sötét.
Edgar Swan
____________________________________________________________________
Forrás: gepnarancs.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése