2015. november 9., hétfő

Ellenség



Összeesküvők


A német közszolgálati NDR műsorszolgáltató szerint Auschwitz óta a politikában van néhány ércbe öntött alapelv, így az, hogy nem szalonképes az, aki a zsidó világ-összeesküvésekről locsog. Aki ezt megszegi, azt a politikai elit elkerüli. Joggal, mert az ilyen elméletek csak a szélsőjobbos szégyensarokban tartoznak a jó modorhoz.

Orbán Viktor most éppen ebben a szégyensarokban rendezkedett be otthonosan. Idáig az volt az üzenete, hogy a baloldali-liberális konspiráció tönkre akarja tenni a nemzeteket, évek óta a keresztény Európa megmentőjének szerepében tetszeleg, ideértve, hogy bástya a muzulmánok rohama ellen. Ám retorikája mostanra megfelel annak, amit a Jobbik és az európai szégyensarok más szereplői hangoztatnak. A kerítést Schengen-bástyaként adta el a világnak. Magyarország, az európai éltanuló. Micsoda cinikus hazugság! A határzárral csupán egy valamit ért el: országát nagyjából megszabadította a menekültektől és destabilizálta a szomszédos államokat. 



Nem elég, hogy a magyar kormányfő évek óta tekintélyelvű államot épít, amelynek Európához kevés, Putyinhoz ellenben sok köze van. Orbanisztáni birodalmat alakít ki, amelyben az EU pénze a kegyencek zsebébe szivárog el. Olyan rezsimet, amelyben lábbal tiporja jog- és demokráciaérzékünket. Olyan országot, amelynek már félmillió magyar fiatal fordított hátat. Tettei azonban következmények nélkül maradtak az unióban, részben az Európai Parlamentben lévő konzervatív barátainak köszönhetően. És most Soros György ellen uszít. Az ellen, aki a földrész keleti felén támogatja a civil társadalmat és egykor Orbán egyetemi tanulmányait is finanszírozta. Orbán most azt mondja, Soros pénzével gerjeszti a menekültválságot, márpedig ez zsidó, baloldali-liberális összeesküvés. Színtiszta antiszemitizmus. Ily módon a politikus átlépte a Rubicont. Aki ezt még összeegyeztethetőnek tartja az alapvető európai értékekkel, az semmit sem értett meg. Orbán már végérvényesen nem szalonképes Európában. 
_________________________________________________

Forrás: klubradio.hu      Képek: hirhatar.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése