2015. február 12., csütörtök

Minden Áron



Egy idegen a Keletiben



Szegény Veress Áron. Elkövetett egy apróbb bakit – kilencmillió, feleim, mi az a rongyos kilencmillió, egy hétvégi bangkoki hivatalos úton többet költenek pezsgőre és titkárnőre népünk nagyjai –, és rögtön örökös volt ifjúsági elnök lett belőle. Egy sosemvolt örökifjú. Belemerevedett a kvázi nemlétbe, a holvolt-holnemvolt kategorikus imperatívuszába...

...Közpénzt lopni rendben van, mert neveket lehet rá aggatni, nemzetgazdaság, fejlesztés, haladás, közgazdasági koncepció. Az országot tönkretenni, elszegényíteni, rasszizmust és xenofóbiát énekelni, nagy, pohos tivornyákban emberek sorsán és életén átgázolni, a világot letérkövezni, azt mind lehet. Narratíva kérdése.

De vannak bizonyos, már-már túlzottan unortodox lépések, amik sajnos hibákká jegecesednek – a pénzhamisítás bizonyos értelemben a nagy rablók és tolvajseregeik Legfőbb Szentségét tiporja sárba. Valahol érthető (a pénzt pénzért meggyalázni logikus), de nem helyeselhető.
Aki ilyet tesz, mindig-volt elnökké válik. Mindig is voltelnök volt, és ezen még a moldáviai békaemberek sem tudnak érdemben segíteni.
__________________________________________________________________
Forrás: hvg.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése