2014. október 13., hétfő

Zakó



Árnyjátékos



Orbán Viktor árnyékaként jellemzi Szíjjártó Pétert a Die Presse bécsi konzervatív lap - aki olyan közel áll a főnökéhez, hogy egyszer véletlenül a mentora zakójába bújt bele, úgy ment haza.

Sőt a kormányfőnek talán nincs is nála lojálisabb politikusa a Fideszben. Mint írja, Szíjjártó, aki hamarosan bemutatkozó látogatást tesz Bécsben, kezdettől fogva mindent a saját politikai karrierjének rendelt alá. Ha nagy néha elment egy-egy bulira, ott is csak kólával a kézben álldogált. Nem iszik alkoholt és nem cigarettázik. Kedvenc témája a politika és a futball, utóbbi fanatikus szeretete összeköti a főnökével. Deutsch Tamás szemében ő az egyik legtehetségesebb politikus a párt második nemzedékéből, főleg érzéke és kommunikációs tehetsége folytán. 

A külügyminiszter poszt jelenti eddigi pályafutása csúcsát, ám a kinevezést beárnyékolja a 170 milliós villa ügye, amelynek anyagi hátteréről ellentmondásos nyilatkozatokat tett. A pontos forrás aligha fog kiderülni, mivel a kétharmad bojkottálja a politikus anyagi viszonyainak átvilágítását. Éles kritikát váltott ki az is, hogy első hivatali ténykedéseként durván helyre tette az amerikai elnököt a civil szervezetek kapcsán. 

_________________________________________________________________________________
Fotó: reuters.com



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése