2016. január 6., szerda

Tévémaci



Habostorta


Két Magyarországon szolgáltató multinacionális kommunikációs cég vert be egy-egy újabb szöget  a magyar nyilvánosság és demokrácia koporsójába - olvasható a Gépnarancson.


Nem lehet másként értelmezni azt, hogy 2016. január elsejétől a Magyar Telekom és a UPC Magyarország is kitette a digitális televíziós programkínálatból a Parlament TV adását.
Amióta 2015. március 15-én botrányos körülmények között megkezdte működését az M1-es propagandacsatorna, már csak a Parlament TV-n lehetett folyamatosan nyomon követni az Országgyűlés plenáris üléseit, ugyanis a köztévé tett arról, hogy élőben már ne kukucskálhassunk be az ülésterembe. Korábban még az M2-es csatorna, majd a Duna TV részlegesen közvetített élőben a Paramentből, ám az új rendben már nem találtak helyet a plenáris ülések közvetítésének. Az már csak hab a tortán, hogy hamarosan már M6-os és M7-es csatornát is elindíthat az MTVA, ám arra a közszolgálatiság nevében kellően ügyelnek, hogy élőben ne lehessen követni a parlamenti munkát.

Év végén a Magyar Telekom jelentette be először, hogy beszünteti a Parlament TV sugárzását. Erre kevesen figyeltek fel akkor, amikor mindenki az Ákos-Telekom csörtével volt elfoglalva, miközben “fű alatt” a T éppen elpasszolta az Origo hírportált Matolcsy György MNB vezér sógorának, aki nem vádolható azzal, hogy “ellenséges” lenne a kormányzattal, illetve a kormánypárttal. Szóval a nagy füst leple alatt a Telekom éppen a kormány kezére játszott, ráadásul a nagy petárdázás csak “látványpékség” volt, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy a Telekom (Ákossal kapcsolatban) és a kormányzat (a Telekommal) éppen év végén lejáró szerződéseket mondott fel. A sarki kocsmában ezt csak parasztvakításnak hívják. Jut eszembe, a Parlament TV valójában az Origo fennhatósága alá tartozik, ami így utólag belegondolva nem is feltűnő.

Hogy is mondta Rodolfo? „Figyeljék a kezemet, mert csalok!” Lassan így vagyunk ezekkel a drága szolgáltatókkal is, akik annyira értünk vannak, hogy megkímélnek minket a bosszankodástól, az idegeskedéstől. Nem kell ide Parlament TV, nézzük csak a sorozatokat bambán és nyeljük be a propaganda tévé híreit.
Esszük, nem esszük, nem kapunk mást!
Amit végképp nem értek: miért nincs kötelezve arra legalább a parlament.hu, hogy élőben közvetítse a plenáris sőt, akár még a bizottsági üléseket is, illetve miért nem indítják el az M0-ás valóban közszolgálati csatornát akár azonnal? Persze költői kérdésekre nem várok választ.
_____________________________________________________________
Forrás: gepnarancs.hu    Kép: youtube.com; origo.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése