2016. január 28., csütörtök

Élcsapat



Lopóroller


A Népszabadság szerkesztőségi cikke:

Valami, amiben mi állunk az élen a környéken: megjelent a Transparency International korrupciós listája, amelyen Magyarországnak sikerült három helyet rontva szinte az összes régiós vetélytársát lenyomnia korruptságban.
 Mindeközben ameddig a szem ellát, egyedül nálunk nem vittek el még egyetlen volt vagy jelenlegi kormánytagot sem korrupcióért, annak ellenére, hogy – a jelentés szerint – nem a lakosság vagy a vállalkozói szféra a korrupt nálunk, hanem elsődlegesen az állam. Lánczi András, a Corvinus rektori székének várományosa nemrég felülmúlhatatlan kifejező erővel fogalmazta meg a hozzá közel álló kormánypárt védelmének szándékával, hogy „amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája”. Ezt a Transparency most írásba is adta.


A biztonság kedvéért név szerint említik a központosítva gazdagított Duna Aszfalt–Market–Mészáros-érdekeltséghalmazt. Mielőtt még ásítva továbblapoznánk – mi meglepő van ebben, hiszen nálunk még a korrupcióellenes küzdelemre szánt támogatást is ellopták? –, érdemes az eredmények grafikus ábrázolására pillantani, hogy lássuk, a ré­giónkbeli, és ugyancsak a posztszocialista átmenet nyűgeivel küzdő Észtország épp a miénkkel ellentétes korrupciós utat járt be, miközben a versenyképessége körülbelül annyit javult, amennyit a mienk romlott.
Az összefüggés kézenfekvő.
_________________________________________________________________
Forás: nol.hu      Kép: szeka.blog.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése