2014. szeptember 24., szerda

Szégyenpadon




Szép kis társaság




"Oroszországtól Kínáig és Venezueláig könyörtelen megleckéztetéseknek vagyunk a tanúi, valamint annak, hogy a jogos elégedetlenséget felforgatásként becsmérlik. Olyan helyeken, mint Azerbajdzsán, a törvények hihetetlenül megnehezítik a civil szervezeteknek még a működését is. Magyarországtól Egyiptomig egyre inkább véget nem érő szabályozások és nyílt megfélemlítések veszik célba a civil társadalmat. És szerte a világon olyan bátor férfiakat és nőket támadnak meg, sőt, ölnek meg, akik fel merik emelni a hangjukat" - mondta Obama amerikai elnök. Ezek a mondatok elhangzásukat követően szinte azonnal felkerültek a Fehér Ház honlapjára.

From Russia to China to Venezuela, you are seeing relentless crackdowns, vilifying legitimate dissent as subversive.  In places like Azerbaijan, laws make it incredibly difficult for NGOs even to operate.  From Hungary to Egypt, endless regulations and overt intimidation increasingly target civil society.  And around the world, brave men and women who dare raise their voices are harassed and attacked and even killed.




A kormány nem a civilek ellen, hanem mellettük lép fel – mondta a Fidesz ügyvezető alelnöke. Kósa Lajos a Klubrádió riporterének az amerikai elnöke szavaira reagált. Azt mondta, nem biztos abban, hogy Barack Obama teljesen képben van a magyar folyamatokról. Szerinte az Egyesült Államok elnöke azt sem tudja, melyik a harmadik legnagyobb városa.


A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye az amerikai elnök a magyar civil társadalom állítólagos kormányzati korlátozásával kapcsolatban tett nyilatkozatáról.
Mi abból indulunk ki, hogy Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok szövetségesek. Ugyanakkor az Amerikai Egyesült Államok elnökének magyar civil társadalom kormányzati korlátozására vonatkozó megjegyzéseinek nincsen ténybeli alapja. A magyar nép egy szabadságszerető nép, ezért nem viselné el szabadságának semmilyen korlátozását.”

____________________________________________________________________________________________________
Fotó: youtube.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése