2015. szeptember 16., szerda

Ennyi hülyét!




Bagoly mondja verébnek...



Megdöbbentőnek és egyben elképesztőnek minősítette Laurent Fabius francia külügyminiszternek a magyar határzárat bíráló nyilatkozatát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, és jelezte, hogy mára bekéretik az ideiglenes francia ügyvivőt a külügyminisztériumba.

A Kvóta nélkül nem megy címmel közölt interjúban Werner Faymann élesen bírálta Orbán Viktor miniszterelnököt. Az osztrák kancellár kijelentette: "Orbán felelőtlenül cselekszik, amikor mindenkit gazdasági menekültnek nyilvánít" és "tudatosan az elrettentés politikáját alkalmazza". "Kontinensünk legsötétebb korszakának emlékét idézi", amikor menekülteket vonatra helyeznek abban a hitben, hogy "teljesen máshova" fognak majd utazni – jelentette ki Werner Faymann. Az osztrák kancellár viselkedése és nyilatkozata teljes mértékben méltatlan egy XXI. századi európai vezető politikushoz – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Werner Faymann osztrák kancellár szavaira.

Visszautasította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a svéd miniszterelnök a migránsválsággal kapcsolatban Magyarországra tett megjegyzését, amelyet elfogadhatatlannak minősített.


Élesen bírálta a román kormányfő szavait Szijjártó Péter külügyminiszter, miután Victor Ponta azt mondta, hogy "a magyarországi döntéshozók semmivel nem jobbak, mint a szíriaiak vagy a líbiaiak, akiknek országaiból menekülnek a bevándorlók".


FRISSÍTÉS


A külgazdasági és külügyminiszter szerint az ENSZ-főtitkár nyilatkozata a magyarországi helyzetről "bizarr és felháborító", Ban Ki Mun "nem a valós tények alapján foglalt állást".
Szijjártó Péter szerda este az MTI-hez eljuttatott közleményben arra reagált, hogy Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár egy szerdai New York-i sajtótájékoztatón kijelentette: "sokkolt az a látvány, ahogy ezekkel a menekültekkel és migránsokkal bántak, ez elfogadhatatlan".
_________________________________________________
Forrás: klubradio.hu   Kép: 444.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése