2016. február 7., vasárnap

Gyíkok



A Czunyiné

Tóta W. kifakadása a HVG-ben:

Az államtitkár eddig is csak golyófogó volt. Tűzszünetre nincs ok.
Huszonötezer aláírás és egy ötezres tüntetés elég volt ahhoz, hogy megbukjon Czunyiné Bertalan Judit. Győzelemnek tűnik, pedig nem az – de a kormánynak kétségtelenül vereség. Meg kellett hátrálniuk - a netadó óta először -, és megszabadultak egy teljesen súlytalan figurától, ahogy a gyík hagyja hátra farkát a macskának. Majd növeszt újat, amint ráér. Már a pozíció megnevezése is hazugság: a közoktatásért felelős államtitkár sohasem volt felelős semmiért. Eddig is annyi volt a feladata, hogy golyófogóként, fekvőrendőrként védje Balog Zoltánt és a miniszterelnököt, és utolsó küldetése is ez. Hátha vannak olyanok, akik elhiszik, hogy miatta rohad a magyar iskola, és ha lecserélik, akkor a rendszer elkezd jól működni.

Mostantól a digitális tananyagért „felel”, vagyis ez lesz az a terület, ahol biztosan nem történik semmi értelmes. Ahogy egyébként eddig sem történt, amíg az egész közoktatásért „felelt”. De nem is történhet, pont azért, mert ahhoz az egész rendszert kellene visszabontani és liberalizálni. Az Állami Appfejlesztő Vállalat nem járható út. Mellesleg ez az a problémakör – a digitális átállás –, amit Balog miniszter még nyilvános szégyenkezése közben is csípőből túldimenzionáltnak nevezett.

Tehát akik esetleg elhiszik, hogy eddig a lusta, buta és alkalmatlan Czunyiné miatt voltak hibák, azok biztosak lehetnek benne, hogy pont a jövő stratégiai kérdésére egy lusta, buta és alkalmatlan Czunyiné fog válaszolni. Akinek meg van egy kis esze, az eddig is tudta, hogy nem rajta múlt, hanem azon, aki helyette döntött.
Czunyiné Bertalan Judit, a gyíkfarok dicstelenül hullik a porba. Rátermettségéből annyit mutatott meg, hogy tudott egyenesen menni a parlamenti folyosón, a falnál befordulni, és ütemesen hajtogatni, hogy nem nyilatkozik. A jövő iskolájában a magyar gyerekek legfeljebb 12 alkatrészből fognak összerakni egy ilyen képességű készüléket, beleértve a két ceruzaelemet. Élvezni fogják, és közben játszva tanulnak. Majd róla nevezik el a projektet: ez lesz a hagyatéka.
Ehhez még sok hasonlóan dicstelen bukás szükséges. Csak addig bírják ki fél lábon a gyerekeink.
__________________________________________________________________
Forrás: hvg.hu      Kép: kozpontban.hu; kormany.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése