2014. június 29., vasárnap

A rend őre



Egyenruha


Nehéz munkával, de sikerült elérni, hogy Magyarországon az egyenruha többé nem félelmet ébreszt, hanem tiszteletet parancsol - mondta  O.rál Viktor Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavatási ünnepségén mondta, a budai Várban.


Az egyenruhának nem tiszteletet kell parancsolnia, hanem bizalmat ébresztenie! Azt viszont nehezebb elérni. Különösen akkor, amikor a kormányfő lányának lagzijából ellopott telefonok nyomozására milliókat költenek. Vajon melyik bíróság engedélyezhette a nemzetbiztonsági szempontból fontos leánybúcsú képeit tartalmazó telefonok előkerítése érdekében a 26 személyt érintő és 9 millió forintba kerülő  DNS vizsgálatokat? Netán ugyanaz, amelyik másfél évig nem járult hozzá az ároktői gyilkosság gyanúsítottainak DNS elemzéséhez?


Tiszteletet a magyaroknak! Szajkózza a királyjelölt az óriásplakátokról. Pontosabban -ahogy ő gondolja- tiszteletet a magyar kormánynak. Annak az alakulatnak, amelyik külön államtitkárságot hoz létre a "teherbíró családoknak, akik a vállukon viszik az országot" és egy másikat a problémásoknak, rászorulóknak, élősködőknek. Az orbáni megosztás, a különböző társadalmi csoportok egymásnak ugrasztása tovább folytatódik. Akár a rendőrség létszámának duzzasztása, hogy kezelni tudják azokat, akiknek mégsem parancsol kellő tiszteletet és alázatot a pártállami kormány és az egyenruha. 

___________________________________________________
Fotó: ujszamizdat.blogspot.com






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése